FabCityNature Open Oproepen

IJmuiden aan Zee: experimental playground waterveiligheid, duurzaamheid en nieuwe lifestyle

Gezocht: vernieuwende bedrijven, ondernemers, kunstenaars en ontwerpers die willen uitvinden en testen hoe de toekomst er technologisch en sociaal uit ziet. Waterveiligheid, duurzaamheid en ‘every day life of tomorrow’ zijn hierin belangrijke thema’s. FabCityNature roept op om deel uit te maken van de ‘experimental playground’ als voorloper op de gebiedsontwikkeling van de kustplaats IJmuiden aan Zee en antwoord te geven op vragen als:
• Hoe dragen we bij aan nieuwe energie, de energietransitie: bio, algen, getijde-energie, zonde, gasloos, mini smart grid, oppervlaktewater energie?
• Wat zijn mogelijkheden voor opslag van energie, buffers?
• Wat is de toekomst in water: zuivering, recycling, sanitair/circulair, nutriënten?
• Welke oplossingen voor afval zijn te ontdekken: verwerking, recycling, splitsing?
• Hoe creëren we nieuwe producten, biomaterialen?
• Wat is de toekomst wat betreft lifestyle: nieuwe vormen van wonen, werken-leven, recreëren en voedselproductie?
• Building with nature, wat kan dat betekenen?

Verschillende oproepen

Klik op een van onderstaande buttons om direct naar een
specifieke open oproep te gaan. 
Het is echter verstandig om eerst het algemene verhaal op deze pagina te lezen.

{calls}

FabCityNature

FabCityNature, als voorloper van de gebiedsontwikkeling Kustplaats IJmuiden aan Zee, roept op om onderdeel uit te maken van de internationale showcase ‘technologische duurzaamheid, social design en bouwen met de natuur’. Waterveiligheid, duurzaamheid en every day life of tomorrow zijn de belangrijkste thema’s.
Met de Campus wordt het gebied ingericht als experimental playground. Daarnaast biedt FabCityNature ruimte aan events op basis van passende programmering, en kunnen deelnemers gebruik maken van een online platform, kennisontwikkeling en kennisdeling binnen de FabCityCommunity.

De eerste editie van de Campus opent in de zomer/najaar van 2018 voor:
• 40 innovatieve partijen en
• enthousiaste, vernieuwende partijen voor de Programmering

Open oproep: Wie kan er meedoen?

FabCityNature roept vernieuwende teams van professionele partijen, ontwerpers, ondernemers en start-ups op die willen innoveren, innovaties willen testen, prototypes willen ontwikkelen en belang hebben bij kennisontwikkeling en kennisdeling.
Voor deze open oproep geldt dat in elk team een innovatieve partij deelneemt die de mogelijkheid tot realisatie van een paviljoen in huis heeft. Deze partijen of coalitie van partijen zorgen ervoor dat een plan en uitwerking daarvan gerealiseerd kan worden.
Ook neemt een ontwerpende partij in het team deel. Deze ontwerper tilt het idee of plan naar een volgend niveau  en maakt zo de relevantie en impact van het idee overdraagbaar en functioneel. De ontwerpende partij komt uit de hoek van de landschapsarchitectuur, architectuur of uit andere innovatieve  sectoren.
Als laatste dient een team de organisatie en bijhorende operatie van het paviljoen te kunnen dragen. Hierbij gaat het om het ontvangen van bezoekers en het werken aan het experiment of de innovatie.

Meer achtergrond informatie

Klik op een van de onderstaande buttons om meer informatie over FabCityNature te lezen.

About    Campus    Community    Design

Reeks open oproepen

FabCityNature start dit jaar met de ontwikkeling van vijf onderdelen.
De Campus: biedt plaats aan veertig paviljoens waarin experiment en onderzoek plaatsvinden, de open oproep loopt!
Programmering van de Campus: biedt de mogelijkheid vernieuwing op een toegankelijke manier te laten zien. Zoals middels dans, mode, muziek, kunst, performance, tentoonstellingen, lezingen, nieuwe producten etc.
De Campsite: waar men kan proefwonen en nieuwe woonvormen worden getest
De NatuurCampus: waar geëxperimenteerd wordt met natuurlijke processen en hoe die ingezet kunnen worden bij de bouw van de permanente ontwikkeling van een nieuwe kustplaats. Building with nature staat centraal
Mini Smart Grid: de nieuwste en meest geavanceerde mini grid om de Campus en de Campsite zelfvoorzienend en klimaatneutraal te maken.
 

Deelname

De algemene open oproep voor de Campus loopt de gehele duur van FabCityNature zo lang er plekken beschikbaar zijn. Teams die een plan hebben met een experiment of showcase, kunnen zich hiervoor inschrijven. Een definitief ontwerp of een voorontwerp voor het paviljoen en de mogelijkheid tot realisatie zijn vereisten bij deze inschrijving.

Wil je graag inschrijven, maar zoek je nog een partner? Kijk dan eens op de pagina:

Connect

Maak een profiel aan en vind je match....
 

Lees meer informatie over de Open Oproep Campus.

Open Oproep Campus

 

Subscribe to the newsletter

Through a regular newsletter we like to keep you informed of all new developments related to FabCityNature.

* indicates required