Campus

FabCityNature richt de Campus in met focus op internationaal vernieuwende projecten en toepassingen omtrent waterveiligheid en technologische, ecologische en sociale duurzaamheid.

Doel van de Campus is om noodzakelijke en kansrijke innovaties te testen en te ontwikkelen, gericht op nieuwe energie, afval, water, nieuwe lifestyle en buitendijks wonen.
De experimental playground biedt ruimte om samen te leren, testen en delen. Ideeën worden concreet, toepasbaar en zichtbaar gemaakt voor de bezoeker, waardoor wij ongekend waardevolle input kunnen vergaren. Nergens anders bestaat er zo’n direct contact tussen onderzoeker, het onderzochte en uiteindelijke gebruikers. Innovaties krijgen daarnaast de kans om in de permanente gebiedsontwikkeling doorontwikkeld te worden. De impact van de Campus gaat verder dan die op inhoud, want in de zomer van 2018 is FabCityNature toegetreden tot het internationale netwerk van FabCity Global. Dit zorgt voor grote internationale zichtbaarheid en publiciteit voor alle deelnemers aan de Campus.

Binnenkort zullen een aantal Tiny Offices op de Campus worden geplaatst. Vanaf maart 2019 zullen we starten met een reeks Fissa Pro's, rondom thema's als duurzaamheid, nieuwe lifestyle, bouwen met de natuur, energie, afval en materialen. Daarover later meer.

Tiny offices

Experimental playground. Samen experimenteren, leren en evolueren.

Finch Building

Massief houten, geprefabriceerde en stapelbare modules maken een zeer flexibel casco en aanpasbaar interieur mogelijk. Het circulaire ontwerp maakt het mogelijk de grondstoffen na de - lange - levensduur van de modules te hergebruiken voor andere toepassingen. Door een all-electric benadering zijn de modules fossil-free. Houten gebouwen van hoge kwaliteit.

www.finchbuildings.com

Mill Home

Tiny houses met de techniek en het comfort van nu. Woningen met een eigen karakter, gebaseerd op een modulair systeem met het gebruik van warme houtsoorten. De combinatie van zeer goede geïsoleerde dampdichte panelen in combinatie met een geavanceerde klimaatbeheersing zorgen voor een aangenaam klimaat met een minimaal aan energie verbruik.

www.millhome.nl

 

Zeewierboerderij

Vanuit een grote passie voor natuur, duurzaamheid en water hebben Berthine, Nikki en Sjoerd Stichting Zee Boerderij IJmond opgericht. Met als doel zeewier te kweken, oogsten en te verwerken tot een duurzame grondstof. In het havengebied van IJmuiden willen de initiatiefnemers door zeewierkweek milieuvervuiling tegengaan en de gevolgen van de klimaatverandering reduceren.

Zee Boerderij IJmond filtert met de kweek van zeewier niet alleen het water in de haven van IJmuiden, maar maakt van het zeewier ook producten, onder meer zeep en design producten.

www.zeeboerderij-ijmond.nl

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Via een regelmatige nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen rondom FabCityNature.

* indicates required