Finch Building

Massief houten, geprefabriceerde en stapelbare modules maken een zeer flexibel casco en aanpasbaar interieur mogelijk. Het circulaire ontwerp maakt het mogelijk de grondstoffen na de – lange - levensduur van de modules te hergebruiken voor andere toepassingen. Door een all-electric benadering zijn de modules fossil-free. Houten gebouwen van hoge kwaliteit.

www.finchbuildings.com

Hermit House

Volgens de initiatiefnemers van deze huisjes streeft architectuur naar een eigen plaats voor mensen in harmonie met hun omgeving. Onderliggend aan de gevarieerde Hermit House collectie ligt een unieke bouw en productiemethode en een softwarepakket dat de makers in staat stelt om een enorme variëteit aan huisjes te ontwikkelen. Design huisjes met karakter.

www.hermithouses.nl

 

Mill Home

Tiny houses met de techniek en het comfort van nu. Woningen met een eigen karakter, gebaseerd op een modulair systeem met het gebruik van warme houtsoorten. De combinatie van zeer goede geïsoleerde dampdichte panelen in combinatie met een geavanceerde klimaatbeheersing zorgen voor een aangenaam klimaat met een minimaal aan energie verbruik.

www.millhome.nl

 

 

Tiny Tim

Timber, Independant, Mobile: TIM. Gebouwd met een licht en ademend bouwpakket van SIP-panelen (‘structural insulated panels’). Tiny Tim bestaat voor 90% van duurzaam geproduceerd naaldhout, zo puur mogelijk toegepast. waar mogelijk zijn in plaats van verf alternatieve, duurzamere technieken gebruikt. Het huisjes is 100% duurzaam, autarkisch op het gebied van water en energie, zeer mobiel en flexibel.

www.tinytimhouse.nl

Snuk

De Snuk heeft geen achterzijde, maar twee voorkanten. Bij de keuze voor een oost-west oriëntatie kan de – tijdelijke - bewoner zowel de opkomende als de ondergaande zon beleven. Of in het geval van een noord-zuid oriëntatie , is er een warme en een meer koele zijde.

www.facebook.com/pg/SNUKnl

Solar Cabin

De SolarCabin is een duurzame, solide woning die voorziet in eigen energiebehoefte. Het huisje wordt op maat gemaakt van hoogwaardige en natuurlijke materialen, is snel opgebouwd en afhankelijk van de plek tijdelijk en permanent bewoonbaar. Wonen in de SolarCabin betekent sfeervol wonen of verblijven onder een zonnedak en energiek wakker worden met de zon in huis.

www.solarcabin.eu

Wikkelhuis

Een designhuis van golfkarton. 24 Lagen duurzaam golfkarton, rond een grote mal gewikkeld en aan elkaar geplakt worden met milieuvriendelijke lijm, vormen samen een stevige en isolerende structuur. Beschermd met een ‘regenjasje’ van waterdichte folie en met houten panelen is het Wikkelhuis uiterst duurzaam, recyclebaar en het gaat minstens 50 jaar mee. Voor elk Wikkelhuis worden een aantal nieuwe bomen aangeplant. 

www.wikkelhouse.com

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Via een regelmatige nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen rondom FabCityNature.

* indicates required