First Tiny Houses Campsite

Vlakbij het duinmeer is een klein dorpje verrezen. De plaatsing van de eerste Tiny Houses op de Campsite luidt een periode van unieke overnachtingen en proefwonen, zijn in de natuur en het ontdekken van de zwakke en sterke plekken van het gebied in. Verslaggever Kees de Boer van de IJmuider Courant bracht samen met Carolien Ligtenberg een bezoek aan de Campsite, dat ondertussen veel bekijks trekt. Lees hieronder het hele verslag.

Uit het artikel in de IJmuider Courant:

"Tiny Houses als voorloper op kustdorp
IJmuider Courant 19 juni 2019
Tekst: Kees de Boer

Ze zijn al enige weken een opvallende verschijning aan het Binnenmeer in IJmuiden aan zee: elf tiny houses. Vanaf half juli komen ze in de verhuur voor particulieren.

De organisatie FabCityNature is initiatiefnemer van de bouw van de huisjes vlak bij het IJmuider strand. ,,IJmuiden aan Zee is een unieke plek in Nederland op een cruciale locatie”, zegt Carolien Ligtenberg van de organisatie. ,,Verschillende krachtige en rauwe identiteiten botsen op elkaar. Have, zee, industrie en natuur. En hier zal in de komende tien jaar een buitendijks dorp verrijzen. Wij van FabCityNature verkennen als voorloper van de permanente gebiedsontwikkeling de komende vijf jaar de potentie van het gebied. Deze huisjes zullen dan ook vijf jaar blijven staan aan het Binnenmeer.”

Ze vervolgt: ,,Dit biedt voor ons de kans om uit te vinden hoe wij van IJmuiden aan Zee een klimaatbestendige en echt duurzame kustplaats kunnen maken.”

Wat de huisjes kosten? ,,Dat weet ik nog niet”, zegt Ligtenberg. ,,Ze komen in elk geval vanaf half juli in de verhuur. Als mensen meer willen weten, moeten ze maar even een kijkje nemen op fabcitynature.nl.”

Ondertussen kijken enkele geïnteresseerden in de nieuwe huisjes. ,,Ik vind ze geweldig”, zegt Gerda van Duijn. ,,Ik zag dat ze ook air-condtioning hebben, een slaap- en een woonkamer. Ze hebben een hele leuke uitstraling.”

Ook haar vriendin Janna Visser toont zich enthousiast: ,,Direct aan zee, geen verkeer, helemaal leuk dit.”

Ze wijst op een tiny house die op een trailer staat: ,,Die is helemaal handig. Dat huisje kun je gewoon achter je auto koppelen.”

Ik woon in IJmuiden, maar ik zou er wel eentje willen huren.”

Na een testperiode gaat de Campsite naar verwachting nog deze zomer open voor het publiek.
Bekijk hier het hele artikel op de website van de IJmuider Courant