EcoCabins exploitant Campsite

EcoCabins, specialist in duurzame Tiny Houses, zal de komende vijf jaar in samenwerking met Kondor Wessels de exploitatie van de FabCityNature Campsite op zich nemen. Erling Siebesma / EcoCabins: “Met groot enthousiasme gaan we dit avontuur tegemoet. Niet alleen kunnen bezoekers nu ook daadwerkelijk de nieuwe woonvormen beleven, maar ook is dit de plek voor duurzame experimenten en een kans om een ‘Eco-village’ te ontwikkelen met zelfvoorzienende huisjes.”

In augustus zullen de eerste drie EcoCabins op de Campsite geplaatst worden, naast de zeven huisjes van andere producenten die er nu al staan. Dat aantal zal, met de plaatsing van meerdere andere modellen Ecocabins, nog groeien tot 20 eind volgend jaar. Daarnaast komt er een EcoCabin op de Campus, die dienst gaat doen als kantoor en receptie.

Het buitenleven speelt een belangrijke rol in de filosofie van EcoCabins. Erling Siebesma: “Binnen is buiten. Door de toepassing van grote - goed geïsoleerde  - ramen halen wij het buitenleven naar binnen. En met een overdekt buitenterras met LED verlichting, kan je ook bij minder weer behaaglijk buiten zitten en genieten van de natuur. Daarnaast zijn al onze huisjes opgetrokken uit duurzaam hout, betaalbaar en voldoen zij aan het bouwbesluit.”

Duurzaamheid, energietransitie, circulaire economie, nieuwe woonvormen en in de natuur zijn staan centraal op de Campsite. Naast het organiseren van seminars en evenementen rondom deze thema’s zal FabCityNature samen met EcoCabins deze ook ter plekke gaan onderzoeken.

Daaronder zijn experimenten met verschillende vormen van energieopslag, in eerste instantie met opslag in waterstofgas. Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met de Universiteit Twente, die naast een team Green Team Waterstofauto nu een Green Team Wonen is gestart. Naar verwachting zal medio volgend jaar een ‘waterstofhuisje’ op de Campsite staan en zal bij de officiële opening op 29 september een ‘waterstofauto' aanwezig zijn.

Daarnaast staat er in oktober een speciale uitzending van ‘Next Level’ bij RTL Z met FabCityNature en EcoCabins op het programma, daarover later meer.