Officieel lid Fab City Global netwerk

Met een opkomst van 700 mensen uit 30 landen in de Hotel De Ville en 900 gasten in het Parc de la Villette was de Fab City Summit op 11-13 juli in Parijs een groot succes.

Experts en enthousiastelingen uit de circulaire economie, stedelijke planning en digitale productievelden van over de hele wereld verzamelden zich in de Franse hoofdstad. FabCityNature/Gemeente Velsen was erbij en is nu officieel lid van het internationale netwerk. Overweldigd door de geweldige organisatie en vol inspiratie stapten wij weer in de Thalys terug naar huis. We kijken ernaar uit om onze krachten nu ook internationaal te bundelen, onze ervaringen te delen en van FabCityNature een echt duurzame showcase te maken voor waterveiligheid, bouwen met de natuur en nieuwe lifestyle.

Over Fab City Global
Sinds 2011 werkt het Fab City-netwerk aan "to produce everything they consume by 2054". Een reeks actoren uit het maatschappelijk middenveld, bedrijven en openbare instellingen wordt lokaal binnen een wereldwijd netwerk van steden gemobiliseerd, met als doel de industriële en agrarische productie naar het hart van steden te verplaatsen. Als antwoord op de ecologische en sociale uitdagingen waarmee stedelijke gebieden worden geconfronteerd, ontwikkelen zij innovatieve oplossingen op het kruispunt van knowhow en nieuwe technologieën. 18 Steden en gebieden waren al betrokken bij de beweging, waaronder Parijs, Barcelona, ​​Amsterdam, Santiago de Chile, Shenzhen, Brest, Toulouse en de regio Occitan, met tien nieuwe leden staat de teller nu op 28.

Nieuwe leden 2018
Sinds donderdag 12 juli, aan het einde van de tweede dag van de Fab City Summit, hebben tien nieuwe steden en gebieden zich geëngageerd om een ​​Fab City te worden:  

  • The Auvergne-Rhône-Alpes Region in collaboration with Le Réseau Francais des FabLab (Frans FabLab netwerk) (Frankrijk)
  • Belo Horizonte (Brazilië)
  • Kamakura City (Japan)
  • Mexico City (Mexico)
  • Oakland (US)
  • Puebla (Mexico)
  • Sorocaba (Brazilië)
  • Seoul (Zuid-Korea)
  • FabCityNature/Velsen (Nederland)
  • Zagreb (Kroatië)

Het Fab City-netwerk maakt het mogelijk steden en gebieden die voor dezelfde uitdagingen staan, elkaar te helpen, samen oplossingen te zoeken en toe te passen. Zoals burgemeesters van Parijs, Anne Hidalgo, en Barcelona, ​​Ada Colau, in hun inaugurele rede van de Summit in het stadhuis van Parijs op woensdag 11 juli al aangaven is deze vorm van samenwerking fundamenteel voor een duurzame toekomst.

Op onze homepage is een filmpje van de pledge van FabCityNature te vinden, dat vertoond is tijdens de Summit in Parijs.